miercuri, 16 octombrie 2013

Curtezana


Fascinatoarea (Curtezana)

Este partea jucăuşă, dezinhibată, entuziastă şi artistică din noi. Ea vede frumosul în toate şi îl exprimă cu prisosinţă, fiind cea care îl încântă pe bărbat şi îl fascinează. Îi plac relaţiile cu oamenii – se simte ca peştele în apă în preajma lor.
Priveşte lumea de la nivelul sufletului. Este senzuală, creativă, îşi conştientizează şi-şi asumă emoţiile. Nu se înnebuneşte după reguli şi limitări, care intră „sub jurisdicţia” Amazoanei. Arhetipul Curtezanei ne aduce compasiune şi bunătate, deschidere şi spontaneitate.
 
Dincolo de încărcătura erotică a termenului arhetipul Curtezanei aprinde în suflet dorul de Mister şi tânjirea după întoarcerea la sursa a tot ceea ce există. Uneori putem să ne ataşăm dorul de obiecte exterioare: iubiţi, bani, statut social, dulciuri etc, dar, atunci când în cele din urmă ajungem la Sursă, realizăm că de fapt ne-a fost dor de Ea.



Când arhetipul Fascinatoarei intră în umbră…
Fascinatoarea intră în umbra psihicului atunci când suntem traumatizate, abandonate sau rănite în copilărie, după o relaţie abuzivă sau după o pierdere a cuiva foarte drag. Dacă am avut mame care nu ştiau cum să intre în contact cu noi, nu ne vedeau cu adevărat, Curtezana din noi nu se va simţi în siguranţă pentru a ieşi la lumină.
În consecinţă, putem fi nemulţumite de forma corpului, ne putem îngrăşa, îmbolnăvi, deveni anorexice sau bulimice. Acest tip de femei par să nu respecte nici o regulă, îşi neglijează corpul sau abuzează de el. Dependenţa de substanţe arată o rănire a Fascinatoarei. Domeniul relaţional poate deveni un adevărat calvar pentru aceste femei. Rănirea acestui arhetip omoară de asemenea creativitatea şi sexualitatea, precum şi capacitatea de a simţi emoţii.




Pentru a o debloca:
Alegeţi o zi în care puteţi fi singură. Conectaţi-vă la emoţiile proprii. Simţiţi-vă corpul şi conştientizaţi că el este o expresie a Eternului Feminin. Faceţi ceea ce vă place – plimbaţi-vă în natură, dansaţi, ascultaţi muzică, faceţi o baie parfumată şi îndelungată pentru a vă relaxa simţurile şi mintea, creaţi ceva frumos, cumpăraţi-vă flori şi chiar ceva lenjerie intimă. Rămâneţi centrată în inimă, urmărind să nu daţi atenţie poveştilor ce se derulează în minte. Reveniţi de fiecare dată cu delicateţe şi fermitate la ceea ce simţiţi. Savuraţi clipa prezentă!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu